ULUSLARARASI ÖĞRENCİLER TURİZM ELÇİSİ OLACAK

24 Eylül 2021 01:48 Kocaeli Uluslararası Öğrenci Derneği

Olağan Genel Kurulun ardından genişletilmiş toplantımızı gerçekleştirdik. Toplantıya dernek başkanımız Fatih Karaçoban, Yüksek İştira Heyeti Başkanımız Sayın Dr. Ali Yeşildal, İl Göç İdaresi Müdürü Sayın Mehmet Erkoç, yönetim kurulu üyelerimiz ve uluslararası öğrenciler katıldı.

ÇALIŞMALARIMIZI EN İYİ NOKTALARA BİRLİKTE TAŞIMAK İSTİYORUZ

Toplantıda yeni dönemde yapılacak çalışmalar istişare edildi. Dernek başkanımız Fatih KARAÇOBAN yaptığı konuşmasında "Bugüne kadar öğrenci kardeşlerimizin kendini geliştirmesi, sıkıntılarının giderilmesi, Kocaeli halkı ile kaynaşması başta olmak üzere birçok konuda önemli çalışmalar gerçekleştirdik. Bundan sonrada çalışmalarımızı en iyi noktalara birlikte taşımak istiyoruz. Yeni dönemde öğrencilerimizin içinde olacağı çalışma gruplarımız olacak. Kocaeli üzerine çalışmalar yapmak, öğrencilerimizin ilimizle bütünleşmesi, birbirimizin kültürüne ve ilimize katkı sunmak üzere Kocaeli Kent Konseyi Uluslararası Öğrenciler Çalışma Grubu oluşturduk. Öğrencilerimizin öz güven kazanmaları için Kisa Web Tv grubumuzu oluşturduk. Bu gruplarda yer alan gönüllü öğrencilerimiz ile yönetimimizin çok faydalı çalışmalara imza atacağına inanıyoruz. Desteklerinizden ve katılımınıdan dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum" dedi.

KENT KONSEYİ ULUSLARARASI ÖĞRENCİLER GRUBU KURDU
Dernek Başkanımızın ardından söz alan Başkan Yardımcımız ve Kocaeli Kent Konseyi Projeler Sorumlusu Nebi KARAKOYUN ise Kocaeli Kent Konseyinin kapsamı ve çalışma alanları hakkında bilgiler verdikten sonra "Kocaeli üzerine birlikte çok verimli çalışmalar yapacağımıza inanıyoruz. Dünyanın çeşitli ülkelerinden ilimize gelen öğrencilerimizi Kocaeli'nin bir değeri olarak görüyoruz. Bu nedenle Kent Konseyinde Uluslararası Öğrenciler Çalışma Grubumuzu derneğimizle oluşturduk" dedi.

DONANIMLI VE YETENEKLİ ÖĞRENCİLER OLMANIZI ÖNEMSİYORUZ

Yüksek İstişare Heyeti Başkanımız Sayın Dr. Ali YEŞİLDAL ise "Uluslararası öğrenciler bizim ve ilimizin bir değeridir. Sizlerin kendini geliştirmesi için yapılan çalışmaları önemsiyoruz. Üniversitede aldığınız eğitimlerin yanı sıra bu çalışmalarla donanımlı ve yetenekli öğrenciler olmanızı, ilimizde edindiğiniz kazanımlarla ülkenize ve insanlara faydalı insanlar olmanızı istiyoruz. Bu anlamda bizler sizlerin yanındayız" dedi.

ÖĞRENCİLERİMİZ İÇİN SOSYAL UYUM ÇALIŞMALARI YAPIYORUZ

Programda son olarak söz alan Kocaeli Göç İdaresi Müdürü Sayın Mehmet ERKOÇ'da "Kocaeli Göç İdaresi olarak uluslararası öğrencilerimizin şehre uyum sağlaması, sıkıntılarının en aza indirilmesi için birçok sosyal uyum çalışması yapıyoruz. İlimize eğitim için gelen öğrencilerimizi önemsiyoruz ve birçok programda öğrencilerimizle ortak çalışıyor, birlikte hareket ediyoruz" dedi.

Program uluslararası öğrencilerin sorularının cevaplanmasının ardından çekilen hatıra fotoğrafı ile son buldu.

Kocaeli Uluslararası Öğrenci Derneği

Kocaeli Uluslararası Öğrenci Derneğine ait, kurumsal bilgiler, güncel haber ve duyurular, etkinlikler, videolar ve galerilerin yayınlandığı resmi web sitesi.

Kocaeli Uluslararası Öğrenci Derneği

Ömerağa Mah. Cumhuriyet Cad. No:126/7 K:4
41300 İzmit / Kocaeli (İzmit)

Dernek Yazılımı: Medya İnternet™ - Dernek Sitesi Kulga © Tüm Hakları Saklıdır.